Massage voor of na het sporten?

Sportmassage: Heb jij het al overwogen?

Het hangt af van jou persoonlijke voorkeur en doelen of je een sportmassage voor of na het sporten wilt nemen. Beide hebben namelijk verschillende voordelen.

Fysiek en mentaal

Een massage voor het sporten is zachter en helpt om je spieren los te maken en te ontspannen. Een massage draagt bij tot betere prestaties en vermindering van blessures. Het helpt ook bij het verbeteren van de bloedcirculatie en het verhogen van de flexibiliteit, zeker wanneer het wat kouder begint te worden.

Een massage voor het sporten is een aanvulling op je trainingsroutine en zorgt ervoor om je lichaam en geest voor te bereiden op fysieke activiteiten.

 1. Verhoogt de flexibiliteit:
  Sportmassage helpt om de spieren los te maken en te ontspannen, waardoor ze meer beweeglijk worden. Dit verhoogt de flexibiliteit en vermindert de kans op blessures tijdens het sporten.
 2. Verbetert de bloedcirculatie:
  Massage helpt om de bloedstroom te bevorderen, waardoor zuurstof en voedingsstoffen beter worden vervoerd naar de spieren. Dit zal bijdragen aan betere prestaties en herstel.
 3. Vermindert stress:
  Het sporten kan een grote mentale uitdaging zijn, sportmassage helpt om stress en angst te verminderen voorafgaand aan fysieke activiteiten. De productie van endorfine leid tot een betere focus en concentratie tijdens het sporten.
 4. Voorkomt blessures:
  Sportmassage helpt om de spieren voor te bereiden op je fysieke activiteiten en de kans op blessures te verminderen. Bovendien kan het helpen om bestaande blessures te behandelen en/of sneller te genezen.

Sportmassage maakt je sterker

Sportmassage na het sporten is een uitstekende manier om het lichaam te helpen herstellen, voorkomen dat spieren stijf worden en om ontstekingsreacties af te remmen.

Ik raad je aan een sportmassage te nemen 24 tot 48h na je fysieke inspanning. Let op: in sommige gevallen (bv. na een marathon of een granfondo) is het soms raadzaam tot 72h na de fysieke inspanning te wachten. Dit geeft het lichaam de tijd om te beginnen met het herstelproces en om eventuele pijn of stijfheid te verminderen voordat de massage plaatsvindt.

Plan je massage

Houd er rekening mee dat het tijdstip waarop je een sportmassage neemt afhankelijk is van je specifieke behoeften en doelen. Als je bijvoorbeeld snel herstel nodig hebt na een intensieve training of op een meerdaagse stage, is het nuttig om binnen de 24h een massage te nemen.
Als je bepaalde spieren wil versterken of spierpijn wil verminderen is het nuttiger om langer te wachten voordat je een massage neemt.

Hieronder enkele voordelen van sportmassage na het sporten:

 1. Verbetert het herstel:
  Sportmassage helpt bij het verminderen van vermoeidheid en het versnellen van het herstelproces. Het verhoogt de bloedcirculatie en vermindert de afvalstoffen die de spieren verzamelen tijdens het sporten.
 2. Vermindert pijn en stijfheid:
  Massage helpt bij het verminderen van spierpijn en stijfheid na het sporten. Het zal ook bijdragen om bepaalde spiergroepen te versterken die zwaarder zijn belast tijdens het sporten.
 3. Verbetert de bloedcirculatie:
  Massage bevordert de bloedstroom waardoor zuurstof en belangrijke voedingsstoffen beter worden vervoerd naar de spieren. Dit zal bijdragen aan een sneller herstel en vermindering van vermoeidheid.
 4. Vermindert stress en angst:
  Het sporten kan een grote uitdaging zijn, sportmassage helpt om stress en angst te verminderen na de fysieke activiteiten. Dit leidt tot betere slaap en een verbetering van het algemeen welzijn.

Conclusie:

Een sportmassage voor het sporten is een ideale en aanvullende manier om je lichaam en geest voor te bereiden op fysieke activiteiten. Het is belangrijk om te onthouden dat massage werkt als aanvulling op een gezonde levensstijl en regelmatige oefening.

Na het sporten is het nemen van een sportmassage nuttig om het lichaam te helpen herstellen en te voorkomen dat de spieren stijf worden.

Boek nu online hier je massage

Tom

Een reactie achterlaten