Eerste afspraak

Hoe verloopt je eerste (sport-) massage?

Je hebt net een eerste afspraak gemaakt via mijn contactpagina.

Prima.

Je overweegt een afspraak te maken? Ik overloop graag even hoe zo’n eerste kennismaking en massage bij mij verloopt en wat je mag verwachten.

1- Opmaken van een cliëntendossier


De behandeling wordt voorafgegaan door het invullen van een intakeformulier. Dit krijg je enkele dagen voor onze eerste afspraak toegestuurd. Vul dit formulier zo gedetailleerd mogelijk in en stuur het terug. Met deze gegevens krijg ik een goed beeld wie ik voor me heb en wat je behoefte en verwachting is.

“Tijdens ons eerste kennismakingsgesprek leren we elkaar beter kennen”.

Tom Segers

Op de dag van de afspraak overlopen we samen dit formulier.
We bespreken eventuele diagnoses van een huidige zorgbehandelaar of arts.

2- Algehele inspectie

Een behandeling of massage kan maar slagen na het oplijsten van; lichte afwijkingen, scheefstand, assymetrie, littekens, verhardingen, pijnpunten, enz… Bij inspectie wordt de aandacht gericht op oppervlakteanatomie. Er moet vooral gekeken worden of de houding gerelateerd kan zijn aan een blessure en andersom.

3- Palpatie en massage

Na de inspectie volgt de palpatie en de massage. Leg je neer op mijn comfortabele massagetafel voorzien van een vers hoeslaken en handdoeken.

massagetafel


Over het ontkleden voor een massage is er misschien nog wat schroom, wat een perfect normale reactie is. Jij geeft aan wat je het prettigst vindt. De klant houdt de string, slip, of boxershort aan.

Bij professionele sporters of klanten die zich daar comfortabel bij voelen, komt het voor dat er zonder ondergoed wordt gemasseerd. Met een handdoek worden de intieme delen dan professioneel afgedekt. Tijdens de massage worden de overige lichaamsdelen die op dat moment niet gemasseerd worden ook afgedekt met een handdoek. Dit is ook zeer afhankelijk van klant tot klant en de klimatologische omstandigheden spelen daarbij ook een rol.

Ik hecht veel aandacht aan dit onderwerp omdat ik wil er op drukken dat je bij mij niet terecht kan voor erotisch getinte massages. Alle handelingen zijn louter professioneel.

massage gluteus

Tijdens de massage vraag ik regelmatig of je je comfortabel voelt, de druk van de handgrepen niet te hard of eerder te zacht is, je pijn ervaart op bepaalde plaatsen. Je mag dit spontaan melden, ik krijg graag feedback tijdens de behandeling, dit zal jouw massage zeker ten goede komen. Af en toe zal ik je vragen je om te draaien op je rug , buik of zij.

Na de massage kom je rustig van de tafel en kleed je je terug aan. Houd er rekening mee dat je in het begin wat duizelig kan zijn maar dit gevoel ebt snel weg.

4- Spier- & peeszorg

Je krijgt de mogelijkheid om vrijblijvend gebruik te maken van de actieve, verzorgende en helende spiergels van Révvi. Ik bied deze producten ook te koop aan. Ik geef je daar graag meer uitleg over tijdens onze afspraak of vraag ernaar.

Révvi heeft nog meer verzorgende producten in zijn gamma, neem alvast eens een kijkje op mijn producten pagina via deze link.

5- Taping

kinesiotape op de rug

Als onderdeel van een revalidatie, correctietape of tijdens het sporten wordt er kinesio of medical tape gebruikt. Wil je hierover meer weten spreek me hier over aan.

6- Betalen en reservatie

Na de behandeling betaal je bij voorkeur met:

  • Payconiq
  • Digitale overschrijving
  • Cash

Maak nu een afspraak. Heb je je agenda niet bij de hand laat het me dan zo vlug mogelijk weten via mail of telefoon. Je kan ook via het contactformulier een reservatie aanvragen.


Heb je een massage aan huis gereserveerd? Ik breng al het klein en groot materiaal mee. Zorg voor voldoende plaats in een rustige en verwarmde ruimte. Een ruimte met zo weinig mogelijk prikkels geeft het beste resultaat.

Tom Segers

drink voldoende water

TIP: drink voldoende water na elke massage om de vrijgekomen afvalstoffen in je lichaam snel af te voeren en het herstel van je weefsels te versnellen. Doe bij voorkeur ook geen grote inspanningen meer.

Heb je vragen?

Je hebt vast nog wel enkele vragen stel ze me gerust. Je kan hiervoor het contactformulier gebruiken, een mail sturen naar info@acticor.be of me bellen op 0495/57 14 53

Als sportverzorger heb ik kennis van behandeltechnieken, trainingsleer, voeding, EHBO, enz…

Het is mogelijk dat ik je één of meerdere dagen na een behandeling via een bericht vraag hoe je de behandeling hebt ervaren en of je nog vragen hebt.

Belangrijk

Als sportverzorger stel ik geen diagnoses, maar ik kan wel stoornissen en beperkingen vaststellen. Mijn bevindingen zijn informatief en hebben geen medische waarde.
Alle gegevens in je cliëntendossier zijn vertrouwelijk en worden onder geen enkele voorwaarde publiekelijk gemaakt of voor commerciële doeleinden gebruikt.

Ik wens je een prettige ervaring toe in mijn praktijk of bij jou thuis.

Tom Segers