Sportmassage

Sportmassage is een stimulerende manuele techniek, waarbij dieperliggende structuren worden losgewerkt om het herstel te bevorderen.

Wat is het doel van een sportmassage?

Een vraag die ik altijd stel aan nieuwe klanten is:

Wat verwacht je van een sportmassage?

Dat is wel belangrijk om te weten natuurlijk want niet iedereen komt met dezelfde verwachting naar mijn praktijk.
De ene sporter wil een blessure voorkomen en vraagt regelmatig voor een onderhoudende relaxerende massage om zo voluit te kunnen sporten.

Maar het is ook mogelijk, dat je komt vanuit een zorgvraag.
Je benen-en/of armen voelen zwaar na een intensieve trainingsperiode, een overbelasting is misschien niet meer veraf. Je hebt regelmatig hoofd-en of nekpijn en kan je nog moeilijk concentreren.
Regelmatig wordt een klant doorverwezen door een zijn arts of specialist om de revalidatie en herstel daarvan te versnellen.

Het uiteindelijk doel van een sportmassage is blessurevrij te sporten of te bewegen en het herstel na een sportactiviteit of revalidatie te versnellen.

Sportmassage: perfect voor jou

Sportmassage voor:

  • Professionele atleten
  • Fervente sporters
  • Actieve ambitieuze mensen

Vele mensen laten zich nog afschrikken door de naam: ‘sportmassage’.

Ik stel de intensiteit van de massage altijd af op de behoefte van de sporter. Een professioneel atleet heeft natuurlijk andere eisen dan een recreatieve sporter.
Ook mensen die niet sporten kunnen baat hebben bij een sportmassage, pijnlijke spieren door tuinwerken of nek-en schouderpijn door een slechte houding aan je werkplek kunnen ook vervelend zijn en je belemmeren in je dagelijkse bezigheden.

Vaak is het zo dat fervente sporters kiezen voor een onderhoudende massage terwijl iemand die wekelijks een partijtje tennis speelt regelmatig last heeft van pijntjes hier en daar.

Herstel sneller met een sportmassage

Sportmassage is een stevige manuele techniek waarbij met stimulerende handgrepen, wrijvingen, knedingen en fricties dieperliggende structuren in je lichaam losgewerkt worden.

Deze massagetechniek stimuleert de bloedsomloop in je spieren en je parallel lopend lymfatisch systeem waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd. De techniek is wel intensief en kan soms als pijnlijk of minder prettig ervaren worden. Gelukkig ebt dit gevoel snel weg en wordt er plaats gemaakt voor verlichting in de spieren.

Je kan langer en intensiever sporten na het krijgen van sportmassages waardoor je beter kan presteren tijdens wedstrijden en trainingen.

Direct contact opnemen

masseren van de kuit

“De intensiteit van de sportmassage wordt afgestemd op jouw lichaam en behoefte.

Tom

Preventief

Heb je een belangrijke wedstrijd op je agenda die veel inspanning vergt? Een sportmassage enkele dagen voor je wedstrijd brengt je lichaam in rustmodus. Je spieren zijn extra ontspannen voor het belangrijke moment, dat levert je veel voordelen op.

Tijdens en na een blessure behandeling helpt een sportmassage om het herstel te bevorderen. In de herstelfase worden spieren sterker terug opgebouwd.

Na een sportmassage voel je je beter

Regelmatig een sportmassage, houdt niet alleen je spieren soepel en gezond?

Een massage heeft een positieve invloed op stress- en angstgevoelens. Hierdoor focus je meer op de dingen die echt van belang zijn.
Je hartslag en ademhaling vertraagt door het sederende karakter van een sportmassage.Sportverzorger

Voor teams en federaties

Freelance sportverzorger.

Inzetbaar in alle sporttakken voor jongens, meisjes en volwassenen. Begeleiding en verzorging tijdens stages, trainingen of wedstrijden in binnen- en of buitenland.

Neem contact op en we bespreken vrijblijvend de mogelijkheden.