ORS (oral rehydratation solution)

Uit een onderzoek bij 1000 mensen blijkt dat 30% van de Belgen amper 0.5l water per dag drinkt. Dat is onvoldoende. (De aanbevolen hoeveelheid water per dag voor een volwassen persoon is ongeveer 1.5l tot 2l water p/dag) Wist je dat ongeveer 70% van ons lichaamsgewicht bestaat uit water.

Water zorgt ervoor dat onze organen goed blijven functioneren, het voorkomt uitdroging en houdt de lichaamstemperatuur op peil, water zorgt er mee voor dat giftige stoffen worden afgevoerd. Ook je huid zal er gezonder uitzien, het maakt haar soepeler en zachter.

Drink daarom dagelijks regelmatig kleine hoeveelheden water voor een optimale opname gedurende de dag.

Ook voor sporters is het heel belangrijk regelmatig water te drinken, vooral tijdens lange en/of intensieve inspanningen. Ook bij indoor sporten en tijdens de koudere wintermaanden is water drinken heel belangrijk, kijk maar eens onder je rollen na een zwiftsessie.

Wat kunnen de gevolgen zijn bij te weinig water drinken?

Denk hierbij dan aan verminderde sportprestaties, duizeligheid, lusteloosheid, hoofdpijn, spierkrampen en soms in extreme gevallen flauwvallen.

De oplossing = drink voldoende water

Wanneer drink je ‘voldoende water’?

In normale omstandigheden raad ik aan 30ml water per kg lichaamsgewicht te drinken per dag. Dat komt overeen met ong. 8 tot 10 glazen. Op warme zomerdagen mag je daar zeker nog 2 glazen extra bijtellen om je lichaam goed te hydrateren en uitdroging te vermijden.

Witte kringen op je kleding

Als sporter verlies je veel vocht door zweet. De witte kringen op je sportkleding verraden dat je tijdens het zweten ook veel zouten verliest. Deze zouten zijn belangrijk bij een goede vochtbalans in het lichaam.

Hoe kan je zouten gemakkelijk terug aanvullen?

Wil je een hoog kwalitatief en doeltreffend product toevoegen aan water dan raad ik je als sportverzorger ORS aan. (oral rehydratation solution)

ORS

ORS is een combinatie van dextrose en de mineralen Kalium en Natrium. Deze basisformule, aan de hand van de World Health Organisation, werd bij SANAS op smaak gebracht met een sinaasaroma of kokosaroma.

De juiste concentraties ‘zouten en dextrose’ vergemakkelijken de opname in de dunne darm doordat deze daar samen worden opgenomen.

Het wordt gebruikt om groot ‘vochtverlies’ tijdens extreme warmte op te vangen en zo uitdroging te vermijden.

Opgepast ORS, is geen isotone drank (Isotone dranken bevatten naast zouten ook koolhydraten) maar wel een aanvulling om je vochtbalans in je lichaam te herstellen en op peil te houden.

Het is een ideale mix tijdens je voorbereiding op (sport)aktiviteiten in warme omstandigheden en een uitstekend produkt om je tekorten aan vocht en zouten (mineralen) na het sporten terug aan te vullen.

ORS oral rehydratation solution

ORS en alle sport- en voedingssupplementen van SANAS zijn verkrijgbaar bij Acticor sportmassage…

Alle producten van SANAS zijn te bestellen en persoonlijk af te halen in mijn massagepraktijk in Brugge of per post na voorafbetaling tegen het gangbare posttarief.

Wens je meer info over ORS of andere producten van SANAS
laat het me weten via

info@acticor.be

1 reactie

Een reactie achterlaten