Hoe vaak reserveer je als sporter best een massage?

Een vraag die ik regelmatig krijg in mijn praktijk. Wanneer en hoe vaak laat ik me als sporter best masseren?

Ik probeer je in deze blog kort toe te lichten hoe belangrijk een massage is voor een sporter.

Blessures voorkomen

De frequentie voor het krijgen van een (sport)massage hangt natuurlijk af van hoeveel en hoe hard je traint en hoe je lichaam reageert op die trainingsprikkels. Maar of je je nu wekelijks of ten minste maandelijks laat masseren, massage kan elke sporter helpen om blessures te voorkomen. Massage zal er voor zorgen dat je soepele spieren hebt en deze zijn nodig om je te beschermen tegen blessures.

Herstel sneller met een massage

Een ‘deep tissue’ of ‘dieptemassage‘ kan helpen met het herstel proces na een lange duur training. Opgelet, boek geen ‘deep tissue’ massage de dag na een marathon of De ronde van Vlaanderen. Je spieren moeten eerst enkele dagen de tijd krijgen te herstellen na de inspanning. Reserveer een massage 3 tot 5 dagen na een wedstrijd, dit zal resulteren in een sneller herstel.

Maak een budget plan

Iedereen die traint voor een (halve)marathon, triathlon, wielerevent of eender welke sport die veel eisen stelt aan je lichaam moet best op regelmatige tijdstippen op bezoek gaan bij een sportmasseur. Hou bij de opmaak van je uitgaven hier dan ook rekening mee. Alleen met een mooie outfit, een nieuwe fiets of blitse loopschoenen hou je je lichaam niet in topconditie.

Maak een goede planning

Topsporters of atleten die 5-6 dagen per week sporten moeten overwegen om wekelijks op de massagetafel te liggen om het herstelproces te versnellen.

Voor sommige sporters is dat bijna onmogelijk om wekelijks een massage in te plannen maar ik stel dan toch voor om ten minste één tot twee maal per maand een massage te reserveren. Het is zo belangrijk – ook al zijn er al veel hulpmiddelen op de markt zoals een foam-roller, massage-gun en ook zelfmassage, maar laat ons de professionele handelingen en de sociale vaardigheden van een opgeleide masseur niet vergeten.

Contacteer mij vandaag en reserveer een massage!

TomEen reactie achterlaten