Eerste afspraak

Hoe verloopt je eerste massage?

Je hebt net een eerste afspraak gemaakt of je overweegt een afspraak te maken voor één van mijn behandelingen via mijn:

Prima.

Ik overloop graag met jou hoe zo’n eerste kennismaking en massage verloopt en wat jij mag verwachten.

1 – Opmaken van een cliëntendossier


De behandeling wordt voorafgegaan door het invullen van een intakeformulier. Dit krijg je automatisch van zodra je “eerste afspraak + massage” op mijn boekingspagina is bevestigd. Vul dit formulier zo gedetailleerd mogelijk in. Met jouw gegevens krijg ik een goed beeld wie ik voor me heb en wat je behoefte en verwachting van de behandeling is.

“Tijdens ons eerste kennismakingsgesprek leren we elkaar beter kennen”.

Tom

Op de dag van de afspraak overlopen we samen dit formulier.
We bespreken eventuele diagnoses van een huidige zorgbehandelaar of arts.

2 – Algehele inspectie

Een behandeling of massage kan maar slagen na het oplijsten van; lichte afwijkingen, scheefstand, assymetrie, littekens, verhardingen, pijnpunten, enz… Bij de inspectie wordt de aandacht gericht op oppervlakteanatomie. Er moet vooral gekeken worden of de houding gerelateerd kan zijn aan een blessure en andersom.

3 – Palpatie en massage

Na de inspectie volgt de palpatie en de massage.

Leg je neer op mijn comfortabele massagetafel. Mijn massageruimte voldoet aan alle hygiënische eisen opgelegd door ‘Belgische Massage Federatie’ waar Acticor sportmassage ook erkend lid van is.

massagetafel


Over het ontkleden voor een massage is er misschien nog wat schroom, wat een perfect normale reactie is. Jij geeft aan wat je het prettigst vindt.

Je houdt string, slip, of boxershort aan.

Bij professionele sporters, komt het voor dat er zonder onderkleding wordt gemasseerd. Met een handdoek worden de intieme delen dan professioneel afgedekt. Tijdens de massage worden de overige lichaamsdelen die op dat moment niet gemasseerd worden ook afgedekt met een handdoek. Dit is ook zeer afhankelijk van klant tot klant en de klimatologische omstandigheden spelen daarbij ook een rol.

Ik hecht veel aandacht aan dit onderwerp omdat ik er wil op drukken dat je bij mij niet terecht kan voor erotisch getinte massages. Alle handelingen zijn louter professioneel.

massage gluteus

Tijdens de massage vraag ik regelmatig of je je comfortabel voelt, de druk van de handgrepen niet te hard of eerder te zacht is, je pijn ervaart op bepaalde plaatsen. Je mag dit uiteraard spontaan melden, ik krijg graag feedback tijdens de behandeling, dit zal jouw massage zeker ten goede komen. Af en toe zal ik je vragen je om te draaien op je rug , buik of zij om bepaalde handelingen uit te voeren.

Na de behandeling kom je rustig van de massagetafel en kleed je je terug aan. Houd er rekening mee dat je in het begin wat duizelig kan zijn maar dit gevoel ebt snel weg.

4 – Spier- & peeszorg

Je krijgt de mogelijkheid om vrijblijvend gebruik te maken van de actieve, verzorgende en helende spiergels van Révvi. Ik bied deze producten ook te koop aan.
Bij een tweede afspraak krijg je 15% korting op één product van Révvi naar keuze. Ik geef je daar graag meer uitleg over tijdens onze afspraak.

5 – Taping

Als onderdeel van een revalidatie, correctietape of tijdens het sporten wordt er kinesio of medical tape gebruikt. Wil je hierover meer weten klik dan hier.

6 – Cupping

cupping op de rug

Deze oorspronkelijk Chinese therapie heeft vooral aan bekendheid gewonnen tijdens de Olympische spelen van Rio in 2016. De veelvoudig Olympisch kampioen Michael Phelps (zwemmen) verscheen met de bekende rode vlekken op zijn startblok.

Deze therapie is een perfecte aanvulling op massage en heeft als doel het afvoeren van giftige stoffen in het lichaam te versnellen, het opheffen van blokkades en het verbeteren van de bloedstroom naar de getroffen gebieden. Wens je meer info over cupping en veelgestelde vragen klik dan hier.

7 – How to pay?

Na de behandeling betaal je direct, bij voorkeur:

  • Electronisch via Payconiq (zorg ervoor dat deze gebruiksklaar is op je smartphone)
  • Digitale overschrijving
  • Cash
  • Opmaak factuur voor zelfstandigen


Heb je een massage aan huis gereserveerd? Ik breng al het klein en groot materiaal mee. Zorg voor voldoende plaats in een rustige en verwarmde ruimte. Een ruimte met zo weinig mogelijk prikkels geeft het beste resultaat.

Tom

waterkan

TIP: drink minstens 1,5l water na elke massage of cupping therapie om de vrijgekomen afvalstoffen in je lichaam snel af te voeren en het herstel van je spieren en weefsels te versnellen. Doe bij voorkeur ook geen intensieve inspanningen meer.

8 – Reserveer online 24 op 7

Heb je mijn online agenda bekeken? Vind je geen vrije plek in de agenda? Kijk dan even de week erna. Soms, bij annulatie, is het mogelijk dat er een plaats is vrijgekomen. Onder de tegel ‘Last minute’ kan je dan de vrijgekomen plaats reserveren.

Wens je een ‘massage aan huis’ te reserveren doe je dit bij voorkeur via mijn contactpagina of telefonisch. Online reserveren is niet mogelijk voor ‘een massage aan huis’.
Ga naar mijn pagina ‘massage aan huis’ voor de voorwaarden en tarieven.

Heb je nog vragen

Je hebt hebt er vast nog wel enkele, dat is normaal, stel ze me gerust. Je kan hiervoor mijn contactformulier gebruiken of een mail sturen. Telefoneren is niet de beste optie. Je wil de andere klanten natuurlijk niet storen tijdens hun massage. Spreek dan beter een boodschap in ik contacteer je dan zo snel mogelijk.

Als sportverzorger heb ik kennis van sportmassage, ontspanningsmassage en verschillende andere behandeltechnieken zoals trainingsleer, voeding en supplementen, EHBO, kinesio- en medical taping, cupping,enz…

Het is mogelijk dat ik je één of meerdere dagen na een behandeling via een bericht vraag hoe je de behandeling hebt ervaren en of je nog vragen hebt.

Belangrijk

Als sportverzorger stel ik geen diagnoses, maar ik kan wel stoornissen en beperkingen vaststellen. Mijn bevindingen zijn louter informatief en hebben geen medische waarde. Wel kan ik je in geval van twijfel voorstellen eerst een arts te raadplegen.
Alle gegevens in je cliëntendossier zijn vertrouwelijk en worden onder geen enkele voorwaarde publiekelijk gemaakt of voor commerciële doeleinden gebruikt.

Heb je nog niet gereserveerd? Klik op de oranje knop ‘Reserveer online’.

Ik wens je een prettige ervaring toe.

Tom Segers