Eerste afspraak

Hoe verloopt je eerste (sport-) massage?

Je hebt net een eerste afspraak gemaakt of je overweegt een afspraak te maken via mijn:

Prima.

Of, je overweegt een afspraak te maken? Ik overloop graag even hoe zo’n eerste kennismaking en massage bij mij verloopt en wat je mag verwachten.

Wens je een ‘massage aan huis’ te reserveren doe je dit bij voorkeur via mijn contactpagina of telefonisch. Online reserveren is niet mogelijk voor ‘een massage aan huis’.
Ga naar mijn pagina ‘massage aan huis’ voor de voorwaarden en tarieven.

1 – Opmaken van een cliëntendossier


De behandeling wordt voorafgegaan door het invullen van een intakeformulier. Dit krijg je automatisch van zodra je “eerste afspraak + massage” op mijn boekingspagina is bevestigd. Vul dit formulier zo gedetailleerd mogelijk in. Met jouw gegevens krijg ik een goed beeld wie ik voor me heb en wat je behoefte en verwachting van de behandeling is.

“Tijdens ons eerste kennismakingsgesprek leren we elkaar beter kennen”.

Tom

Op de dag van de afspraak overlopen we samen dit formulier.
We bespreken eventuele diagnoses van een huidige zorgbehandelaar of arts.

2 – Algehele inspectie

Een behandeling of massage kan maar slagen na het oplijsten van; lichte afwijkingen, scheefstand, assymetrie, littekens, verhardingen, pijnpunten, enz… Bij de inspectie wordt de aandacht gericht op oppervlakteanatomie. Er moet vooral gekeken worden of de houding gerelateerd kan zijn aan een blessure en andersom.

3 – Palpatie en massage

Na de inspectie volgt de palpatie en de massage.

Leg je neer op mijn comfortabele massagetafel. Mijn massageruimte voldoet aan alle hygiënische eisen opgelegd door ‘Belgische Massage Federatie’ waar Acticor sportmassage ook erkend lid van is.

massagetafel


Over het ontkleden voor een massage is er misschien nog wat schroom, wat een perfect normale reactie is. Jij geeft aan wat je het prettigst vindt.

De klant houdt de string, slip, of boxershort aan.

Bij professionele sporters of klanten die zich daar comfortabel bij voelen, komt het voor dat er zonder onderkleding wordt gemasseerd. Met een handdoek worden de intieme delen dan professioneel afgedekt. Tijdens de massage worden de overige lichaamsdelen die op dat moment niet gemasseerd worden ook afgedekt met een handdoek. Dit is ook zeer afhankelijk van klant tot klant en de klimatologische omstandigheden spelen daarbij ook een rol.

Ik hecht veel aandacht aan dit onderwerp omdat ik er wil op drukken dat je bij mij niet terecht kan voor erotisch getinte massages. Alle handelingen zijn louter professioneel.

massage gluteus

Tijdens de massage vraag ik regelmatig of je je comfortabel voelt, de druk van de handgrepen niet te hard of eerder te zacht is, je pijn ervaart op bepaalde plaatsen. Je mag dit uiteraard spontaan melden, ik krijg graag feedback tijdens de behandeling, dit zal jouw massage zeker ten goede komen. Af en toe zal ik je vragen je om te draaien op je rug , buik of zij.

Na de behandeling kom je rustig van de massagetafel en kleed je je terug aan. Houd er rekening mee dat je in het begin wat duizelig kan zijn maar dit gevoel ebt snel weg.

4 – Spier- & peeszorg

Je krijgt de mogelijkheid om vrijblijvend gebruik te maken van de actieve, verzorgende en helende spiergels van Révvi. Ik bied deze producten ook te koop aan.
Bij een tweede afspraak krijg je 15% korting op één product van Révvi naar keuze. Ik geef je daar graag meer uitleg over tijdens onze afspraak.

5 – Taping

kinesiotape op de rug

Als onderdeel van een revalidatie, correctietape of tijdens het sporten wordt er kinesio of medical tape gebruikt. Wil je hierover meer weten klik dan hier.

6 – Cupping

Deze oorspronkelijk Chinese therapie heeft vooral aan bekendheid gewonnen tijdens de Olympische spelen van Rio in 2016. De veelvoudig Olympisch kampioen Michael Phelps (zwemmen) verscheen met de bekende rode vlekken op zijn startblok.

Deze behandeling is een perfecte aanvulling op massage en heeft als doel het afvoeren van giftige stoffen in het lichaam te versnellen en het verbeteren van de bloedstroom naar de getroffen gebieden. Wens je meer info over cupping en veelgestelde vragen klik dan hier.

7 – How to pay?

Na de behandeling betaal je direct, bij voorkeur:

  • Electronisch via Payconiq (zorg ervoor dat deze gebruiksklaar is op je smartphone)
  • Digitale overschrijving
  • Cash


Heb je een massage aan huis gereserveerd? Ik breng al het klein en groot materiaal mee. Zorg voor voldoende plaats in een rustige en verwarmde ruimte. Een ruimte met zo weinig mogelijk prikkels geeft het beste resultaat.

Tom

drink voldoende water

TIP: drink minstens 1,5l water na elke massage of cupping therapie om de vrijgekomen afvalstoffen in je lichaam snel af te voeren en het herstel van je spieren en weefsels te versnellen. Doe bij voorkeur ook geen intensieve inspanningen meer.

Vragen

Je hebt vast nog wel enkele vragen stel ze me gerust. Je kan hiervoor het contactformulier gebruiken, een mail sturen, info@acticor.be of bellen op 0495/57 14 53.

Als sportverzorger heb ik kennis van (sport)massage en verschillende behandeltechnieken, trainingsleer, voeding en supplementen, EHBO, kinesio- en medical taping, cupping,enz…

Het is mogelijk dat ik je één of meerdere dagen na een behandeling via een bericht vraag hoe je de behandeling hebt ervaren en of je nog vragen hebt.

Belangrijk

Als sportverzorger stel ik geen diagnoses, maar ik kan wel stoornissen en beperkingen vaststellen. Mijn bevindingen zijn louter informatief en hebben geen medische waarde. Wel kan ik je in geval van twijfel voorstellen eerst een arts te raadplegen.
Alle gegevens in je cliëntendossier zijn vertrouwelijk en worden onder geen enkele voorwaarde publiekelijk gemaakt of voor commerciële doeleinden gebruikt.

Heb je nog niet gereserveerd? Doe het dan hieronder door op de oranje knop ‘Reserveer online’ te klikken.

Ik wens je een prettige ervaring toe.

Tom Segers