Weet jij welke massage voor jou geschikt is?

Wat is het verschil tussen deze 3 verschillende massages?

Deze drie type massages lijden allemaal tot een verschillend doel. Dat is normaal want iedereen komt ook met verschillende redenen voor een massage – de één hersteld van een blessure, de andere heeft lage rug- en nekklachten. Je bent in volle trainingsarbeid naar een evenement of wedstrijd. De verwachtingspatronen zijn voor iedereen anders.

Het grootste verschil tussen de drie massages is de druk.

Een ontspanningsmassage is zacht en rustig, een sportmassage warmt je spieren op je met een sederend (ontspannend) karakter. Een dieptemassage of deep tissue massage, kan soms als pijnlijk ervaren worden en richt zich vooral op triggerpoints in de spiervezels om het herstelproces te versnellen.

Ontspanningsmassage


De meest gangbare full body massage is een ontspanningsmassage of Zweedse massage. De focus ligt hier vooral op de rustige bewegingen. We gaan hiermee de bloedsomloop stimuleren. Typisch aan een Zweedse massage zijn de lange effleurages (strijkingen) richting het hart. Deze massage raad ik aan na een zware werkweek, of een intensieve periode van stress, of gewoon omdat hij of zij een rustig moment voor zichzelf willen.

Een Zweedse massage helpt om je lichaam te ontspannen en je mentale welzijn te verbeteren.

Sportmassage


Net zoals bij een ontspanningsmassage helpt een sportmassage om je bloedsomloop te stimuleren, maar het hoofdoel is niet de relaxatie.
Er zijn twee types sportmassage.

  • Pre-event: tijdens de opbouw van je trainingen
  • Post-event: sportmassage na een training of wedstrijd

Een sportmassage raad ik aan voor alle actieve ambitieuze mensen of (top)sporters die pieken naar hogere doelen. Ben je een loper, spendeer je uren op de fiets of in de fitness, een sportmassage houd je spieren soepel en in topconditie. Tijdens perioden van intensieve training helpt een sportmassage om het herstelproces van je lichaam te versnellen.

Dieptemassage


Dieptemassage ook wel ‘Deep tissue massage’ genoemd, wordt toegepast met een trage maar krachtige druk op triggerpoints of pijnlijke zones. Deze techniek vereist van de masseur een degelijke kennis van het lichaam.

Een dieptemassage richt zich specifiek op pijnlijke punten op het lichaam om pijn te verdrijven of om te helpen aan herstel.
Voor dit soort van massage komt er wel wat handenarbeid aan te pas en ook het vingerwerk is zeer intens voor de masseur. De druk die door de vingers op het te behandelen lichaamsdeel wordt uitgeoefend kan als zeer intens en pijnlijk worden ervaren. Voor deze massage wordt weinig of geen olie gebruikt voor een optimaal contact met de onderliggende structuren.

Een dieptemassage kan helpen voor iedereen met chronische spierpijn die een meer specifieke aanpak vereist.

Hoe te communiceren?


Als je niet zeker bent welke massage je moet kiezen vraag dan om een suggestie en waarom ik je dat aanbeveel.
Ik kan de verschillende technieken toepassen op het hele lichaam en kan deze technieken ook mixen gedurende de behandeling volledig naar jouw wensen.
Communiceer tijdens de behandeling wanneer je je niet comfortabel voelt of wanneer je denkt dat een handeling geen effect heeft. Wees eerlijk voor jezelf en naar mij als het gaat over je pijngrens, je gezondheid, je comfort. Misschien ben je gewoon op zoek om te relaxen, of ben je hard aan het trainen voor een wedstrijd of evenement of zoek je een alternatieve manier om pijn te bestrijden. Al deze mogelijkheden kunnen behandelt worden met de verschillende types van massages.

Als je hierover wil spreken of je wil meer duidelijkheid over deze of andere behandelmethodes laat me dan gerust iets weten via mijn contactformulier.

Een reactie achterlaten