Behandelingsplan

Hoe verloopt je eerste (sport-) massage?

Je hebt net een eerste afspraak gemaakt of je overweegt een afspraak te maken? Ik overloop graag even hoe zo’n eerste kennismaking en massage bij mij verloopt en wat je mag verwachten.

Opmaken van een cliëntendossier


De behandeling wordt altijd voorafgegaan door het invullen van een intakeformulier. Dit krijg je enkele dagen voor onze eerste afspraak via mail toegestuurd. Vul dit formulier zo gedetailleerd mogelijk in en stuur het me digitaal terug. Via deze gegevens krijg ik al een goed beeld wie ik voor me heb en wat je behoefte en verwachting is van de behandeling.

Tijdens een eerste kennismakingsgesprek leer ik je beter kennen”.

Op de dag van de afspraak overlopen we samen dit formulier.
We bespreken eventuele diagnoses van een huidige zorgbehandelaar of arts voor een goed beeld van je eventuele blessures.

Algehele inspectie

Een behandeling of massage kan maar slagen na het in kaart brengen van eventuele lichte afwijkingen, scheefstand bekken, assymetrie, littekens, verhardingen, pijnpunten, enz… Bij inspectie wordt de aandacht gericht op oppervlakteanatomie. Er moet vooral gekeken worden of de houding gerelateerd kan zijn aan een blessure en andersom.

Palpatie en massage

Nu kan ik starten met massage en palpatie op een comfortabele massagetafel voorzien van een vers hoeslaken en handdoeken.


Over het ontkleden voor een massage is er misschien nog wat schroom, wat een perfect normale reactie is. Jij geeft aan wat je het prettigst vindt. Meestal houdt de klant de slip, string of boxershort aan.
Bij professionele sporters of klanten die zich daar comfortabel bij voelen, komt het voor dat er zonder ondergoed wordt gemasseerd. Met een handdoek worden de intieme delen dan professioneel afgedekt. Tijdens de massage worden de overige lichaamsdelen die op dat moment niet gemasseerd worden ook afgedekt met een handdoek. Dit is ook zeer afhankelijk van klant tot klant en de klimatologische omstandigheden spelen daarbij ook een rol.
Ik hecht veel aandacht aan dit onderwerp omdat ik wil er op drukken dat je bij mij niet terecht kan voor erotische massages. Alle handelingen zijn louter professioneel.

Tijdens de massage vraag ik regelmatig of je je op je gemak voelt, de druk niet te hard of eerder te zacht is, je ergens pijn ervaart op bepaalde plaatsen. Jij mag dit spontaan melden, ik krijg graag feedback tijdens de behandeling, dit zal jouw massage zeker ten goede komen. Af en toe zal ik je vragen je om te draaien op je rug , buik of zij.

Na de massage kom je rustig van de tafel en kleed je je terug aan. Houd er rekening mee dat je in het begin wat duizelig kan zijn maar dit gevoel ebt snel weg.

Betalen en reservatie

Na de behandeling zal ik je vragen direct te betalen.

  • Payconiq
  • Digitale overschrijving
  • Cash

Als je nog geen volgende reservatie hebt gemaakt kan je dat ook nu doen. Heb je je agenda niet bij de hand laat het me dan zo vlug mogelijk weten via email of telefoon. Je kan ook via het contactformulier een aanvraag tot afspraak maken.

TIP: drink voldoende water na elke massage om de vrijgekomen afvalstoffen in je lichaam snel af te voeren en het herstel van je weefsels te versnellen. Doe bij voorkeur ook geen grote inspanningen meer.


Heb je een massage aan huis gereserveerd, ik breng al het klein en groot materiaal mee. Zorg voor voldoende plaats in een rustige en verwarmde ruimte. Een ruimte met zo weinig mogelijk prikkels geeft het beste resultaat.

Spier- & peeszorg

Je krijgt de mogelijkheid om vrijblijvend gebruik te maken van de actieve, verzorgende en helende spiergels van Révvi. Ik bied deze producten ook te koop aan. Ik geef je daar graag meer uitleg over tijdens onze afspraak of vraag ernaar.

Révvi heeft nog meer verzorgende producten in zijn gamma, neem alvast eens een kijkje op mijn producten pagina via deze link.

Heb je vragen?

Je hebt vast nog wel enkele vragen stel ze me gerust. Je kan hiervoor het contactformulier gebruiken, een mail sturen naar info@acticor.be of me bellen op 0495/57 14 53

Als sportverzorger heb ik kennis van behandeltechnieken, trainingsleer, voeding, EHBO, enz…

Het is mogelijk dat ik je één of meerdere dagen na een behandeling via een bericht vraag hoe je de behandeling hebt ervaren en of je nog vragen hebt.

Belangrijk!

Als sportverzorger stel ik geen diagnoses, maar ik kan wel stoornissen en beperkingen vaststellen. Mijn bevindingen zijn louter informatief en hebben geen medische waarde.
Alle gegevens in je cliëntendossier zijn vertrouwelijk en worden onder geen enkele voorwaarde publiekelijk gemaakt of voor commerciële doeleinden gebruikt.

Ik wens je een prettige ervaring toe in mijn praktijk of bij jou thuis.

Tom